Welkom bij kindertheater Petatje, een plek vol plezier en verbazing voor  kinderen, leerkrachten en  ouders uit kleuter - en basisonderwijs. Stap binnen in een magische wereld en geniet van betoverende en interactieve theatervoorstellingen die jonge geesten inspireren en verhalen tot leven brengen.

Gedaan met dure en stresserende verplaatsingen met uw klas!!!!!
Theater Petatje bestaat uit een acteur, actrice en muzikante. Bij Petatje kunnen ze hun ervaring in het onderwijs naadloos combineren met hun muziek en theateropleiding.


We kruisen door heel Vlaanderen en Brussel om bij u op locatie te spelen : op school of in een nabij gelegen zaal of cultureel centrum.  Elke productie draait rond een thema; muziek, milieu, gevoelens, taal, anders zijn, ...


De inbreng van live accordeon  en/of piano houdt de voorstellingen fris, levendig en een tikkeltje onvoorspelbaar.


Onze voorstellingen zijn speels,  interactief, muzikaal en doorspekt met een grote dosis humor. 

We creëren onze producties helemaal zelf : van de liedjes, over de teksten tot het decor en de belichting. 

Zora, de piraat uit Badbeestenbang
Edo, de straatartiest uit gEDOnder
muzikale begeleiding door Ine, Badbeestenbang

Hilde Vergauwen zette haar eerste theaterpasjes bij "Leute" in Burcht. Na passages bij verschillende amateurgezelschappen stort ze zich op een theateropleiding, achtereenvolgens aan de Academie van Beveren, later bij TeaterTenTog.

In theater Petatje combineert ze haar ervaring als kleuterleidster met haar passie voor theater.. Tussendoor blijft ze zang -en ukelelelessen volgen.  Steeds om de kinderen een onvergetelijke voorstelling te bezorgen.

Na zijn eindexamen muziek aan de academie van Lier, vat Wim bij TeaterTenTog zijn acteeropleiding aan.

Tussendoor scherpt hij zijn circustechnieken. Recent startte hij de musicalopleiding voor volwassenen aan de SAMWD te Lier.

Zijn passie voor muziek en theater komt bijeen in kindertheater Petatje.

Ine Smet volgde piano en toneel aan de academie van Sint-Niklaas. Later legt ze zich toe op accordeon en zang en werkt als leerkracht beeldende vorming voor kinderen. Haar muzikale carrière ontwikkelt zich rond de groep Nomad Swing, waaruit verschillende samenwerkingen en projecten voortvloeien (o.a. Swingzapoppin, Musiquette, de Passanten).

Geboeid door de combinatie van muziek en theater belandt ze in 2018 bij Kindertheater Petatje! 

PET_00974_01_7Y0A8325